%0 Journal Article %T کاربرد فیبرهای خوراکی در سوریمی و فرآورده های حاصل از آن %J مجله شیل %I %Z 2588-5626 %A حیدری, سکینه %A شعبانپور, بهاره %A عاشوری, پرستو %D 2019 %\ 01/21/2019 %V 6 %N 4 %P 151-157 %! کاربرد فیبرهای خوراکی در سوریمی و فرآورده های حاصل از آن %K سلامت‌بخش %K فیبر خوراکی %K سوریمی %K فرآورده های شیلاتی %K غنی‌سازی %R %X امروزه اکثر مصرف کنندگان علاوه بر سالم بودن غذا و ارزش تغذیه­ای آن به اثرات سلامت بخش آن نیز توجه دارند. فرآورده­های غذایی دریایی حاوی پروتئین و چربی­های سودمند هستند ولی دارای فیبر کمی می­باشند که با افزودن فیبرهای خوراکی (فیبر گندم، جودوسر، سلولز و....) از نظر تغذیه­ای کامل­تر می­گردند. غنی­سازی سوریمی و فرآروده­های حاصل از آن با فیبرهای خوراکی می­تواند در جلوگیری از بیمار­های قلبی، دیابت، چاقی موثر باشد. فیبرهای خوراکی می­توانند در سوریمی و فرآروده­های حاصل از آن به عنوان اتصال­دهنده­ها، پرکننده­ها، پوشش­دهنده­ها استفاده شوند و اثرات مثبتی بر pH، بافت، رنگ و ویژگی­های حسی داشته باشند.  با توجه به اینکه اثرات استفاده از فیبرهای مختلف متفاوت می­باشد، بنابراین این مقاله به مروری بر استفاده از فیبرهای مختلف در تولید فرآورده­های سوریمی می­پردازد. %U https://shilsj.ut.ac.ir/article_73391_9704d62d41f0e6a610b4e7374e3b6bd3.pdf