%0 Journal Article %T مطالعه اثرات استرس ناشی از روش های صید بر کیفیت ماهی سفید Rutilus frisii (Nordmann, 1840) %J مجله شیل %I %Z 2588-5626 %A رئوفی, پریا %A اجاق, سید مهدی %D 2019 %\ 01/21/2019 %V 6 %N 4 %P 139-144 %! مطالعه اثرات استرس ناشی از روش های صید بر کیفیت ماهی سفید Rutilus frisii (Nordmann, 1840) %K استرس %K روش های صید %K ماهی سفید %R %X صید ماهی سفید در سواحل ایرانی دریای خزر به دو روش صید پره و گوشگیر صورت می­گیرد. در شیوه دامگستر (گوشگیر) صیادان دراعماق دریا اقدام به صید ماهی می­کنند و به دلیل اینکه تور برای مدتی (گاهی اوقات چند روز) در آب قرار می­گیرد، بعضی ماهی­ها در آب می­میرند در صورتیکه در روش پره ماهی زنده به ساحل می­آید.شرایط قبل از مرگ از مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار بر کیفیت گوشت ماهی است. روش­های صید به دلیل وارد کردن استرس­های متفاوت به ماهیان دارای تأثیرات مخربی بر آن‌ها می­باشند بنابراین هر روشی که منجر به پاسخ فیزیولوژیک کمتر به استرس بشود، سلامتی و کیفیت گوشت ماهی را افزایش خواهد داد. استرس ناشی از صید روی برخی ویژگی­ها از قبیل جمود نعشی وpH تأثیر گذاشته و زمینه فساد سریعتر ماهی را فراهم می­آورد لذا باید تلاش کنیم تاعرضهماهی­هابهگونه­ایمدیریتشودکهقبلازمرگتحتاسترسکمتریقرارگیرند. %U https://shilsj.ut.ac.ir/article_73389_8c75efa1f2e7dee43a20d74f40fb42f9.pdf