%0 Journal Article %T مروری براستفاده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها در آبزی پروری و تأثیرآن‌ها برعملکرد دستگاه گوارش ماهیان %J مجله شیل %I %Z 2588-5626 %A سادات حسینی مدنی, نسیم %A غفاری فارسانی, حامد %D 2018 %\ 08/23/2018 %V 6 %N 2 %P 94-101 %! مروری براستفاده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها در آبزی پروری و تأثیرآن‌ها برعملکرد دستگاه گوارش ماهیان %K پروبیوتیک ها %K پربیوتیک ها %K دستگاه گوارش ماهی %K آبزی پروری %R %X در سال­های اخیر تحقیقات انجام شده در زمینه استفاده از پروبیوتیک­ ها (Probiotic) و پربیوتیک­ ها (Prebiotic) در سراسر جهان نتایج امیدوار کننده­ای به دنبال داشته است. تمایل به افزایش استفاده از پروبیوتیک­ها منجر به شناسایی میکروارگانیسم­هایی شده که ممکن است اثرات مفیدی بر فلور باکتریایی روده‌ی ماهیان داشته باشند. پربیوتیک­ها اساساً برای تغذیه پروبیوتیک­هایی استفاده می­شوند که نسبت به آنزیم­های داخل بدن موجود مقاوم بوده و بنابراین به جایگاهی برای تکثیر و ازدیاد میکروفلور روده­ای تبدیل می­شوند. هرچند استفاده از پربیوتیک­ها در صنعت آبزی پروری هنوز چندان متداول نیست، اما از مزایای آن‌ها می­توان به مقاومت در دماهای بالا اعمال شده در خط تولید پلت و نیز زمان ماندگاری بالا اشاره کرد. هدف از استفاده این محصولات طبیعی تأثیر آن‌ها بر روی فعالیت میکروب­های دستگاه گوارش از طریق تثبیت میکروب­های مطلوب و جلوگیری از تجمع باکتری­های مضر و به دنبال آن کمک به حفظ سلامت ماهی می­باشد. بنابراین، انجام تحقیقات مقایسه­ای به منظور تشریح خصوصیات فلور میکروبی روده‌ی گونه­های غالب آبزیان، مکانیسم­های عملکرد پروبیوتیک و پربیوتیک­ها و اثرات آن‌ها روی اکوسیستم روده، ارزیابی ایمنی و سلامت آبزیان و عملکردآن‌ها لازم و تضمینی است. این موارد برای تشریح روابط، وابسته و به منظور بهینه سازی سطوح به کارگیری پروبیوتیک و پربیوتیک در جیره نیازمند مطالعات جداگانه روی هرگونه پرورشی هستند. در این مقاله در مورد اکولوژی میکروبی دستگاه گوارش ماهی و همچنین پتانسیل کاربرد و چالش­های فراروی استفاده از پرو و پربیوتیک­ها در پرورش ماهیان بررسی و به طور مختصر ذکر شدند.  %U https://shilsj.ut.ac.ir/article_68339_806ff88460fa4b762c209a385417c075.pdf